„cred ca simteam nevoia sa ma alatur unui grup de oameni care voiau ceva mai mult de la ei insisi. Cautam un loc unde sa simt ca sunt si altii care vor sa faca un efort pentru a le fii si lor, si altora mai bine”

  1. Buna, Eduard. In cateva cuvinte, cum te-ai descrie? Ce ar trebui sa stie cititorii nostri despre voluntarul lunii aprilie?

Cum m-as descrie? Pai, pe scurt, ca cel mai serios si calculat om pe care il stiu. Da, stiu sigur ca nu pare, dar orice chestie pe care o fac chiar e gandita si regandita inainte de multe ori. A, si multe salutari cititorilor.

       2. Ti-ai inceput studiile In Olanda imediat dupa terminarea liceului. Cum a fost in primele luni aici? Te-ai acomodat repede?

Da, a fost destul de usor. Nu prea aveam timp sa ma gandesc la probleme sau neajunsuri pentru ca aveam programul super incarcat. Aveam de mers la petreceri, facut teme, semnat contracte, facut conturi la banci, guvern si asa mai departe, ajungeam acasa abia cand trebuia deja sa ma culc, si dupa o luam de la capat. Dar da, cred ca primele luni sunt in general destul de usoare pentru cei care vin in Eindhoven, chiar daca mai sunt exceptii. Poate au facut-o cu cap, facultatea si municipalitatea: cand vii aici ai super multe de facut, si cand apuci putin timp liber sa te gandesti la ale tale, iti dai seama ca, hopa, sunt in alta pare a lumii; dar esti deja intrat in paine de cateva luni, deci, ce mai poti sa faci.

      3. Stim ca pe langa LSRS Olanda si facultate, ai experimentat cateva job-uri aici, in Olanda. Cat de greu a fost sa iti gasesti un job si cat de important este sa faci asta pe timpul studentiei?

Da, deci chiar m-ai nimerit cu asta; am avut job-uri in astia 2 ani, de la manager la pizza boy, la programator si tot asa. Ce sa zic, daca vrei un job, iti gasesti extrem de usor, dar cunosc si multi colegi care n-au vrut sa munceasca, de exemplu. Cat de important este sa faci asta? In definitiv, e ca orice alt job din alta tara, iti dai timpul liber pe bani. Depinde de fiecare daca e dispus sa faca asta sau nu. Daca muncesti, nu mai ai atat de mult timp pentru invatat si distractie, dar intr-un fel chestia asta te face si sa fii mai constient de timpul pe care il ai si te invata sa ti-l manageriezi mai bine. Oricum, e clar mult mai usor sa nu muncesti pe timpul facultatii, dar na, banii sunt bani.

      4. Despre LSRS ce ne poti spune? Cum ai ajuns in echipa si ce te-a determinat sa si ramai?

Pai sa vezi, auzisem ca aveti sucuri gratis cateodata si… . glumesc! Cred ca simteam nevoia sa ma alatur unui grup de oameni care voiau ceva mai mult de la ei insisi. Cautam un loc unde sa simt ca sunt si altii care vor sa faca un efort pentru a le fii si lor, si altora mai bine. De la a organiza evenimente pe care nimeni altcineva nu se incumeta sa le faca, pana la a oferi ajutor altor romani care au venit in Olanda. Si iata-ne, dupa aproape… un an pentru mine, cred? Ce bine ne descurcam si ce chestii interesante facem. Kudos LSRS!

      5. Am aflat ca ai si organizat un eveniment in Eindhoven alaturi de o alta asociatie studenteasca, Proxy, in care ai si activat. Cum a fost? Ai intampinat dificultati?

A fost pe departe cea mai complexa chestie pe care am organizat-o in Olanda. Overall a fost foarte bine, am primit feedback extrem de bun, si de la firma cu locatia, de la cei doi DJ, de la Proxy, si mai ales de la participanti. Chiar ma opresc cate o data oamenii pe la facultate si ma intreaba cand mai organizez o chestie de genul si asa tare ma bucur cand aud! Nu a fost usor, dar toata lumea din organizare chiar a muncit super mult si nu s-ar fi putut intampla nici fara LSRS, nici fara Proxy. Cand eram cu totii la 4 dimineata gata sa strangem confeti de pe jos, ne gandeam daca chiar a meritat efortul, dar dupa ce afli ce bine a fost primit ceva, parca l-ai mai face de zece ori.

    6. Asa, ca de incheiere, pentru ca te urmarim si pe Instagram. Care sunt orologerii tai preferati si de ce?

Haha, pai, surpriza, surpriza, chiar nu urmaresc pe nimeni in special. Nu, mint. Ma uit in general la vloggeri din zona de fitness sau din zona de nutritie, nimic foarte popular. Mai urmaresc canale unde se posteaza despre antreprenoriat, finante sau filozofie. Dar asa daca stau sa ma gandesc la ceva din Romania nu… a, ba da, ma uit la Cristian Dascalu cand scoate ceva nou pentru ca sunt destul de relatable experientele prin care trece. A, si la bucharestBIKEtraffic ma mai uit, nu stiu de ce, dar mi se pare destul de relaxant sa te uiti la tipul ala cum pedaleaza prin Bucuresti.