„am venit aici să studiez design vestimentar la Amsterdam Fashion Institute împreună cu mașina de cusut cumpărată de bunicul meu la 14 ani.”

  1. Care este cea mai mare satisfactie a ta ca voluntar LSRS Olanda?

Ar fi destul de greu să aleg doar una. Tratez fiecare proiect încheiat ca pe satisfacție, de la postere, broșuri până la editarea videoclipurilor. Dacă tot suntem la videoclipuri, aș zice că vlogul „Cu trenul în Olanda” pe care l-am făcut anul trecut este cea mai mare realizare/ satisfacție a mea din „cariera” de voluntar LSRS.

  1. In echipa, faci parte si lucrezi exceptional in sectia de Media& Design. Care sunt aplicatiile sau platformele online pe care le folosesti cel mai des si pe care le apreciezi cel mai mult ?

Aici depinde foarte mult de ceea ce fac – postere/ broșuri – sau videoclipuri. Pentru partea grafică lucrez destul de rapid în CANVA (este un miracol această platformă). CANVA este un website care îți oferă diferite templaturi grafice pe care le poți edita. Pentru videoclipuri am mai multe. Pentru varianta de desktop prefer să lucrez în Premiere Pro CC, iar dacă trebuie să editez pe mobil, folosesc InShot – o altă minune tehnologică.

  1. Proiectul de vloguri LSRS Olanda la care ai contribuit remarcabil a fost un mare succes. Avand in vedere cat de mult acest social media instrument poate influenta spectatorii, care ar fi urmatorul tau subiect de vlog in Olanda ?

Subiectele pe care eu le-aș aborda ar consta mai mult în timpul liber. Ca student știu cât de greu este să îți rupi o parte din timp să mergi să vizitezi muzee sau chiar și locuri interesante în Amsterdam. Iar atunci când ai timp, nu știi ce să faci. Următorul subiect ar fi – „Cum să petreci 24 h în Amsterdam”.

  1. Studiul in strainatate include si momente mai dificile precum mutarea de acasa. Care sunt pasiunile pe care le-ai adus in bagaj din Romania in Olanda ?

Designul vestimentar . La propriu și la figurat. Am venit aici să studiez design vestimentar la Amsterdam Fashion Institute împreună cu mașina de cusut cumpărată de bunicul meu la 14 ani (când abia începeam să cunosc lumea modei).

  1. Pe durata studiilor, ai avut timp sa vizitezi Olanda ? Daca raspunsul este da, care a fost orasul tau preferat in care te-ai simti cel mai mult ca acasa?

Sincer, nu prea am avut timp. Am fost în câteva orașe, însă pe departe nimic nu se compară cu Amsterdamul – locul unde locuiesc de aproape 2 ani.

  1. In incheiere, care sunt pentru tine micile placeri ale vietii ? De exemplu pentru unele persoane ar putea fi cafeaua de dimineata sau plimbarile prin parc.

O plimbare cu bicicleta într-o zi însorită pe lângă canalele Amsterdam-ului. Să stau la geam pe la 2 dimineața și să văd cum campusul cade într-o liniște. Și desigur, să pun flori proaspete în casă. Aceste sunt micile lucruri care îmi aduc cea mai mare plăcere momentan.