Teambuilding ca oricare altul?

Inceputul – imbratisari si flori. Ce ne face unici? Nu ai gasit elementul, mai analizeaza si gaseste-l. Uite ca ai reusit. Concluzia e ca fiecare are si lasa o urma diferita. Pe locuri, fiti gata, speed dating! 4 minute relativ de lungi sau scurte. Time over, muta-te! Apreciaza oamenii in prezent si nu in trecut. Ai aflat ceva socant, profund, informativ. Vrei mai mult, vrei sa aprofundezi, nicio discutie nu seamana cu cealalta. E clar, suntem unici. Experimentul pare reusit, incarcatura emotionala e mare. E doar incalzirea.

How to LSRS? E simplu: respecta, reactioneaza, raspunde sincer. Suntem oameni, prieteni si o echipa. Avem nevoi fundamentale: dragoste, prosperitate, impact. Ne uitam mai intai in curtea noastra. Ce lipseste? Cum ne ajutam unii pe altii sa crestem? Workshops! Am inceput cu Photoshop, continuam cu Networking… urmatorul? Piesele se potrivesc si usor, usor completam puzzle-ul asta imens. Dan e cu noi si apasa pe butoane pe nesimtite. Parerile curg, ideile se aduna si concluziile apar de nicaieri.

Dupa pauza de masa si o gura de aer, lumea e gata pentru o noua provocare. Pe intuneric. Suntem unii langa altii. Start joc. Nu mai suntem. Unde e sfoara? Trebuie sa facem hexagonul, patru patrate si doua triunghiuri pe laturile lui. Fiecare vede figura din perspectiva lui si dorinta de afirmare e mare. E ingramadeala si simturile imi sunt accentuate, sunt legata la ochi. M-as impune, dar nu e loc. Time! Figura e departe de asteptari si totusi invataturile sunt nenumarate. Le discutam, ni le insusim. Impreuna si separat.

Networking, despre tine sau despre celalalt? Ai spune ca e condus de interesele tale. Si totusi, atentia trebuie sa fie toata orientata catre interlocutor. Parca ii sta bine cu esarfa asta, ce a mai facut in ultima vreme? Suntem unici si in acelasi timp avem multe puncte comune. Vrem sa ne simtim vazuti si nu tratati ca pe niste obiecte. Increderea diferentiaza o conexiune de un contact. Sa definesti prietenia este cel mai simplu: ti-as veni in ajutor la doua noaptea. E mult de invatat si de pus in practica, dar acum nu mai suntem singuri. 

Acum. Uite o gasca de vanat. As manca-o fiarta. Dar eu prajita. Seful de trib gaseste solutia: impartiti-o! E prea tarziu, a disparut. Trei cuvinte, trei imagini. Ce ti se potriveste ? Invatare – constrangere – chemare. Le simt si le povestesc. As vrea sa ma dezvolt in LSRS si inca cum… E momentul.

Sunt multumiri, cuvinte frumoase, unele deloc politicoase. Nici nu stim cat de valorosi suntem. Imi vine sa plang, au fost provocari peste provocari, sentimentele s-au transmis si s-au acumulat. A fost un teambuilding, am lucrat la echipa si fiecare a descoperit lucruri noi despre el ca individ.

Sfarsitul – imbratisari si multe, multe intrebari. 

Ritmul rapid al scrierii exprima intocmai intensitatea intalnirii noastre.

Text scris de Narcisa Girigan, voluntar LSRS Olanda