„fiind un domeniu tehnic, aici totul este aplicat si studentii sunt ajutati sa intelega si sa exploreze singuri domeniul de studiu; avem laboratoare si de multe ori suntem ghidati de companii existente.”

  1. Bogdan Breazu, un suflet sensibil si un voluntar extraordinar. Cum te-ai descrie folosind un titlu de melodie sau de film si de ce?

Fightclub (1999), ma identific cu rolul lui Tyler (Brad Pitt). Actiunea e o poveste de viata care ma inspira si motiveaza.

      2. Ce studiezi in Olanda si cum ai descrie experienta ta de pana acum ca student roman in Olanda? Ce diferente ai remarcat intre sistemul educational din Olanda si cel din Romania?

Sunt anul 3, Electrical Engineering la Univeristy of Twente din Enschede. Din punct de vedere al calității studiilor sunt total impresionat, dispunem de cele mai noi tehnologii si sisteme de predare. Pe plan personal, viata de la facultate se bazează pe multa dedicatie si munca peste program facuta din pasiune pentru domeniul de studiu. Venind din Bucuresti, nu de multe ori mi se pare ca atmosfera la facultate si in oras este destul de monotona si chiar plictisitoare. Din cauza volumului mare de studiu colegii mei nu se bucura de multa relaxare si modalitatile de distractie sunt limitate (mai sunt cateva petreceri cu specific olandez, in case de studenti, sau activitati sportive dar nimic spectaculos).

Romania este ani lumina inapoi din punct de vedere al mentalitatii, al tehnologiilor si materialului de studiu si al oportunitatilor care se ofera studentilor dupa ce termina facultatea. Fiind un domeniu tehnic, aici totul este aplicat si studentii sunt ajutati sa intelega si sa exploreze singuri domeniul de studiu, avem laboratoare si de multe ori suntem ghidati de companii existente.

      3. Prin LSRS incercam sa cream sentimentul de “home away from home”. Tu unde te simti acasa?

In mod clar sentimenul de acasa va fi intr-un grup de romani, exact ca si cel al colegilor de la LSRS.

     4. Studiezi o disciplina tehnica, insa ai calitati foarte bune si de networking. Care este in opinia ta secretul pentru un networking reusit?

Calitatile cele mai importante ale unei persoane interesate de networking sunt capacitatea de a fi flexibil in comunicare si cunostinte generale cat mai variate. Este nevoie sa ai si un grup extins de conexiuni (persoane de contact). Facultatea m-a invatat ca indiferent de domeniu, performanta se face in munca de echipa si cu ajutor extern cat mai divers (citit carti, lucrari stiintifice, workshop-uri, cursuri).

   5. Care este cea mai frumoasa amintire sau cel mai reusit eveniment marca LSRS la care ai participat pana acum?

Evenimentul si petrecerea de 1 Decembrie, m-am simtit foarte mandru ca sunt roman, alaturi de toti prietenii.

   6. Iar pentru incheiere, ce sfat ai oferi elevilor ce doresc sa vina la studii in Olanda?

Sa nu ezite nici un moment. Sistemul Olandez este foarte flexibil si are un program de studiu potrivit pentru oricine. Recomand cu multa incredere.