Infrastructura este foarte dezvoltata in Olanda – poti ajunge foarte usor in orice localitate din tara cu ajutorul trenului sau al autobuzelor. In orasele mici se circula cu autobuzul sau tramvaiul, in timp ce in orasele mari exista si metrou. Pentru informatii despre transportul feroviar intra pe ns.nl, iar pentru informatii despre transportul public din orase poti intra pe 9292.nl.

OV-chipkaart-ul

In Olanda exista un card de calatorie reincarcabil care poate fi folosit pentru toate mijloacele de transport in comun: OV-chipkaart-ul. Exista doua tipuri: anonim sau personalizat. Cel din urma poate fi recuperat in cazul pierderii sau al furtului si poate fi incarcat automat. Folosirea cardului iti asigura o calatorie mai ieftina in interiorul oraselor. Un alt avantaj il constituie posibilitatea de a beneficia de o reducere de 40% la biletele de tren atunci cand calatoresti cu un student beneficiar de Studiefinanciering. Poti, de asemenea, sa platesti pentru o astfel de reducere de care poti beneficia timp de un an, iar pretul ei este de 50 euro.

LSRS TIP: O varianta de a calatori mai ieftin este sa te grupezi cu alti oameni si sa va cumparati un asa numit groupticket. Alternativ, poti cauta day-tickets (dagkaart), iar this website tine evidenta tuturor ofertelor valabile momentan

Poti achizitiona OV-chipkaart-ul anonim de la orice sediu NS sau de la unele supermarketuri. Varianta personalizata poate fi achizitionata online, iar reducerea de 40% de pe ns.nl

Tu pe cate din aceste linii ai mers? Gaseste-ne here si vezi pe ce trasee mergem si noi catre evenimente

Bicicleta

Bicicletele pot fi cumparate noi sau la mana a doua din magazine sau de pe site-ul local marktplaats.nl. De asemenea, poti gasi numeroase anunturi in grupurile de Facebook ale orasului tau sau in marketplace. Preturile bicicletelor sunt foarte mari la sfarsitul lunii august si in lunile septembrie si ianuarie, in timp ce in lunile iunie-iulie sunt foarte mici.

Bicicleta poate fi luata in metrou, insa nu la orele de varf, contra cost. In trenuri exista compartimente speciale pentru bicicletele normale, insa trebuie platita o taxa de 6 euro/calatorie. Bicicletele pliabile pot fi luate in tren gratuit.

Autobuz

Unele orase sunt foarte bine conectate si prin intermediul autobuzelor, biletele fiind de multe ori mai ieftine decat cu trenul. Un exemplu popular este Flixbus, care calatoreste intre majoritatea oraselor importante ale Olandei.

Dupa ce am mentionat avantajele fiecarui mod de transport folosit in Olanda, echipa LSRS Netherlands va ofera si ocazia sa calatoriti. Suntem prezenti in majoritatea oraselor, fie cu evenimente de business, culturale, day-trip-uri si intalniri informale! Gaseste here lista evenimentelor noastre din urmatoarea perioada!