Tarile de Jos, sau Olanda, denumirea neoficiala dar cel mai des folosita formeaza impreuna cu alte colonii, Regatul Tarilor de Jos. Desi un sfert din teritoriul Tarilor de Jos se afla sub nivelul marii, statul reprezinta una din marile puteri ale lumii. Ca tot vorbeam de apa, de aici provine si suvenirul preferat al turistilor: micii pantofi de lemn.

Cine nu a auzit de Amsterdam? De multe ori, este primul si singurul lucru care ne vine in minte legat de Olanda. Orasul cu cele mai multe muzee pe km2 in comparatie cu orice alt oras al lumii, este locul in care de multe ori numarul bicicletelor este mai mare decat cel al oamenilor.

Olanda? Ce este Olanda in cateva statistici si cuvinte? Olanda este locul care aduna cei mai inalti oameni din lume, responsabila de producerea a 75% din productia mondiala de flori, fiind denumita si “Tara Lalelelor”. Este cel mai mare exportator de branzeturi, primii importatori de cafea la scara larga din Europa si consumatorii a 140l de cafea pe an.

Desi am mai putea continua, Olanda trebuie descoperita de fiecare in parte. Trebuie vazuta, de la orasele mari la cele mai mici si mai ales trebuie simtita. Vant, ploaie sau aglomeratie de turisti, mereu pe bicicleta!