Documente utile de luat cu tine

In conformitate cu normele UE, toti cetatenii au nevoie de o carte de identitate sau de un pasaport valabil pentru a calatori. In plus, e bine sa ai cu tine varianta noua a certificatului de nastere, deoarece este tradusa si in engleza si franceza.

Certificatele de cunoastere a limbii straine (IELTS, Cambridge, DELF etc.) se pot dovedi folositoare, deci daca le-ai obtinut, e bine sa le ai cu tine in original. De asemenea, incheierea unei procuri notariale pentru parintii tai poate fi utila in cazul in care vei avea nevoie ca ei sa iti obtina diferite documente din tara.

LSRS TIP: in cazul in care nu ai facut aceste procuri poti accesa acest site pentru servicii consulare. Dupa ce ridici personal din Haga documentele necesare, le poti trimite prin posta acasa

Inregistrarea la municipalitatea din viiitorul tau oras

In cazul in care vei ramane in Olanda mai mult de 4 luni, va fi nevoie sa te inregistrezi la primaria din orasul in care vei locui (Stadswinkel). Daca vei participa la saptamana de orientare organizata de universitatea ta, cu siguranta vei primi un email de la Biroul International al universitatii cu toate detaliile. Aici, poti gasi mai multe detalii despre obtinerea BSN-ului si a rezidentei in Olanda.