Ce urmarim?

 

LSRS Olanda are o misiune dupa care se ghideaza in orice decizie. Check it out!

VEZI MISIUNEA

Caramida peste caramida

Zidul LSRS Olanda este construit din unitati puternice. Check them out!

VEZI ECHIPA

 

Ia un loc, sa-ti istorisesc ceva…

In 2015, o mana de oameni s-au adunat si au pus tara la cale: urmau sa construiasca, de la 0, filiala LSRS Olanda. Deja din 2008, Liga Studentilor Romani in Strainatate isi incepuse activitatea, oferind contextul cat mai multor studenti romani plecati in strainatate sa se dezvolte si sa-si construiasca un drum.

Desi Olanda nu reprezenta atunci o destinatie populara de studiu, asa putini cum erau, voluntarii, au reusit sa puna bazele a ceea ce acum este filala cu doua premii de “Filala Anului”, castigate consecutiv in 2016 si 2017. S-au tot intalnit, la team buildinguri si la micile evenimente orgaizate si au reusit sa convinga din ce in ce mai multi studenti sa li se alature. Nopti nedormite, mii de ore petrecute in apeluri si pe chaturi, si nenumarate calatorii prin Olanda.

Si iata-ne aici: promovam si punem in valoare studentii romani, organizam evenimente pentru toate gusturile, cu un strop mare de dezvoltarea personala deasupra. Toate astea intr-o comunitate de romani din intreaga Olanda, unii parte din echipa iar altii mari sustinatori care sunt prezenti la toate evenimentele!

 

Stai pe fir

Fii pe partea buna a conexiunii

Parte dintr-o familie mai numeroasa

A fost odata in 2015, o mana de oameni care au infiintat LSRS Olanda.

Dar a fost odata, si mai demult, o poveste ce a luat nastere pe 8 ianuarie 2009 si care inca mai are capitole de scris.

Ca in fiecare legenda, basm sau poveste cu final fericit, este nevoie de oameni care sa isi doreasca sa evolueze si sa construiasca lucruri frumoase alaturi de alti oameni. Din dorinta de a oferi studentilor si absolventilor romani de peste hotare un context de dialog deschis si de actiune, o comunitate care sa ii faca mai puternici si sa le aline dorul de casa, s-a format echipa ce avea sa se numeasca Liga Studentilor Romani din Strainatate.

Pentru ca studentii romani au descoperit din ce in ce mai multe oportunitati de studiu in strainatate, povestea a luat amploare si au aparut filialele, asa cum v-am povestit si despre LSRS Olanda.

LSRS are ca obiectiv apararea intereselor academice, profesionale, sociale si culturaler ale membrilor sai, precum si promovarea unei atitudini pozitive fata de perspectivele reorientarii studentilor romani din strainatate, in tara.

Precum muschetarii, sunt filialele si sediul central din aceasta mare poveste. Toti pentru unul si unul pentru toti!