„Imi doresc sa imi gasesc un drum, atat profesional cat si personal, cu care sa rezonez din toate punctele de vedere.”
- In echipa LSRS Olanda, reprezinti admirabil departamentul de proiecte. Care ar fi pentru tine reteta de succes al unui proiect reusit?
Ce am invatat luand parte la proiecte atat de diferite in cadrul LSRS este ca, oricat de mult ne-am dori, nu exista o reteta de succes pentru un eveniment. Variabilele ce influenteaza sunt mereu diferite. Totusi, sunt cateva lucruri care nu trebuie sa lipseasca – creativitatea (sa gasim mereu ceva nou ce sa atraga oamenii langa noi), entuziasmul (pe care sa il transmitem celor din jurul nostru si unul altuia) si o echipa pasionata de ceea ce face.
- Care sunt pentru tine cele mai semnificative momente din experienta de voluntar LSRS Olanda ?
Fiecare moment pe care il petrec alaturi de echipa isi pune amprenta asupra mea intr-o anumita forma, fie ca este vorba de momente memorabile, de a afla ceva nou despre mine sau oamenii din jurul meu, a incerca ceva nou si altele.
Cred ca au fost totusi 3 momente in mod particular importante pentru mine in LSRS. Primul proiect pe care l-am coordonat mi-a deschis apetitul pentru a ma implica si a face mai mult. Momentul in care am aflat ca voi fi directorul departamentului de proiecte a insemnat asumarea unei responsabilitati, dar si o oportunitate sa invat, sa cresc, sa experimentez. Participarea la Gala LSRS, impreuna cu premiul de filiala anului, a insemnat recunoasterea dedicarii noastre, dar si o motivatie in plus sa continui sa ma autodepasesc in ceea ce fac aici.
- Ne poti povesti mai multe despre o persoana care te inspira sau care iti ghideaza cariera ?
Incerc sa ma inconjor doar de oameni care ma inspira in diferite moduri. Stiu ca mereu am cate ceva de invatat si imi place sa imi caut surse continue de inspiratie in oamenii din jurul meu. Cred ca persoana care ma inspira cel mai mult este tatal meu care mi-a aratat mereu ca profesionalismul si corectitudinea sunt valori care nu trebuie compromise, ca e important sa faci ceva ce te pasioneaza, indiferent ce e acel ceva si ca nimic nu e imposibil atata timp cat ai curajul sa cauti solutii.
- Am inteles, ca printre pasiunile tale se numara dezbaterile. Ce simti cand participi la o competitie de dezbateri?
Un rush de adrenalina, care face ca toate lucrurile dinafara dezbaterii sa dispara. Sentimentul de putere pe care un argument bine construit si sustinut ti-o da, puterea sa influentezi opinii si sa schimbi ceva in jurul tau. Incredere in mine si in generatia de oameni de varsta mea care sunt acolo si se preocupa de cum arata lumea si viitorul pe care noi il portretizam.
- Cartile pot schimba gandirea si viziunea oamenilor. Ai putea sa ne recomanzi cateva titluri care te-au influentat pe parcursul anilor de facultate ?
Mi-e mereu greu sa fac recomandari. Cartile sunt ceva atat de personal si de volatil in functie de persoana care le tine in mana. Profesional, as mentiona “Becoming myself: A psychiatrist memoir” a doctorului american Irvin Yalom care mi-a deschis ochii catre faptul ca imi doresc psihologie si mi-a aratat ca experientele noastre personale au o influenta imensa asupra modului in care o sa ne abordam interesele profesionale, in special in domeniile umaniste. Personal, “Memories of a dutiful daughter” a lui Simone de Beauvoir, care a devenit pentru mine un model, mai putin influentat mediatic, de activism si proactivitate pentru miscarile sociale in care cred, dar si de ce inseamna increderea in sine si perseverenta spre mai mult.
- In final, care sunt aspiratiile tale si cum planuiesti sa imbini ce ai invatat in LSRS Olanda sau la facultate cu planurile tale de viitor ?
Imi doresc sa imi gasesc un drum, atat profesional cat si personal, cu care sa rezonez din toate punctele de vedere. Deocamdata, asta se transpune psihologie ca profesie si calatorii, carti, oameni, dezbateri, experiente care sa ma ajute sa descopar si sa cresc in plan personal. Facultatea mi-a oferit o viziune mai ampla asupra a cum functioneaza societatea ca intreg, care imi va fi cu siguranta utila pe viitor. M-a ajutat sa inteleg ca indiferent ce domeniu de activitate imi voi alege, acesta nu e inchis ermetic de restul lumii, asa ca pentru a deveni cu adevarat profesionista, e necesar sa fiu mereu curioasa mai departe de sfera in care ma invart. Cat despre LSRS, am dezvoltat aici skilluri esentiale pentru viata, pe care le folosesc si le voi folosi mai departe, independent de asociatie. In plus, mi-a dat increderea ca generatia mea poate si vrea sa creeze ceea ce pentru mine s-a materializat in dorinta de a ma implica in continuare in dezvoltarea de oportunitati pentru tineri.